Jó idő, rossz idő

Index-hír: Első fokú hőségriasztás az Alföldön, de a hétvégére rossz idő várható. Milyen szép a magyar nyelv, nem? De ebben nincs igaza!

Előre leszögezem, hogy most nem panaszkodni akarok, hiszen Sipos F. Tamás is megmondta, hogy "ez egy ilyen nyár", és jobb, ha "befogod a panaszos szádat, hiszen egész évben csak ezt vártad". Bizony, itt a nyár, dübörög, és valóban szép nyelv a magyar (csakúgy, mint az összes többi) de nekem mindig is bajom volt azzal a kifejezéssel, hogy jó idő. Ha nem bírok napközben meglenni odakint, és még bent is szenvedek, az nekem nem jó idő. Az rossz idő.

A kifejezést nem tudom egyedül megváltoztatni, és nem is indítok nyelvújító mozgalmat, ellenben a nyomasztó hőség és a kibírhatatlan UV-B sugárzás igencsak megnehezíti a létezést. Sem tanulni, sem dolgozni nem nagyon tud az ember ilyen körülmények között, és volt már szerencsém hasonló jó időben - igaz csak pár hétig - szenvedni egy gyárban, ahol nem sok mindent tettek azért, hogy elviselhetőek legyenek a körülmények. Erre azért mindenhol oda kellene figyelni, a dolgozó embernek is vannak jogai.

Sziesztázni kéne, de annak meg államcsőd az eredménye. Forróságban nem lehet eredményesen növelni a GDP-t, de legalább jönnek a turisták. Lehet, hogy már nekünk, magyaroknak sem kellene a Mediterráneumba utazni nyaralni, lassan itt is olyan lesz a klíma. Sőt, ha nagyon közel megyünk hozzá, még a Balaton is tengernek tűnik. Reklámozhatnánk, hogy Magyarország az új Földközi-tenger. 

Az is biztos, hogy a nyáron született jó ötletek nem napközben jutnak eszünkbe, hanem csak sötétedés után. A hőségben nem szabad gondolkodni, mert annak csak rossz vége lesz. Ezt jó lenne, ha a politikusok is megfogadnák. És igen, ez a poszt is jó példa, hiszen ezt is akkor ötlöttem ki, miközben lebeg előttem a levegő, és látszólag a kiégett fű és a betonházak együtt kezdenek végleg elolvadni.

Amúgy nagyon jó kis dolog a nyár, már most tudom, hogy hiányozni fog, ha vége lesz. Ilyen melegben két dolgot lehet tenni. Lemenni a borospincébe és ott átvészelni a legforróbb órákat; vagy várni, amíg jön a felüdülést hozó rossz idő.

Oszd meg másokkal!

Karatty Blog:
Címkék: vélemény időjárás nyár jó idő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

© Copyright 2011 Karatty Blog

Powered by blog.hu.

süti beállítások módosítása