Tetoválás fájdalommentesen

Soha nem csináltatnék tetoválást, mert hamar megunok mindent. Szeretek rajzolni is, de nem rongálnék falakat graffitivel, mert azzal más munkáját teszem tönkre. A 'Photoshop leírások' rovat első bejegyzése következik.

Manapság, annak aki az interneten publikál anyagokat szüksége lesz arra, hogy képeket szerkesszen, retusáljon. Amellett, hogy levágja egy fotó felesleges részét vagy átméretezze azt, szükség lehet kicsit komolyabb változtatásokra is. Ez a rovat lépésről-lépésre bemutat néhány hasznos trükköt, összetett képszerkesztést.

Bevezető

Reklámfeliratokhoz, plakátokhoz, vagy saját barátaink megtévesztéséhez hasznos lehet az, hogy valamilyen képet egy felületre helyezzünk. Ez jelen esetben egy tetoválás testre helyezése, de fel lehet "festeni" egy épületre graffiti szerűen a logónkat is.

1. Szürke árnyalat, életlenítés

Az eredeti képet egy új dokumentumba másolva csináljuk meg a következőket:

Szükségünk lesz az alap kép szürkeárnyalatos verziójához. Ez alapján fogja majd a tetoválást olyan formára torzítani, hogy az illeszkedjen a testfelületre.

 A Szűrő->Életlenítés->Gauss-életlenítés... menüpontot kiválasztva, esetünkben 2,5 képpontos életlenítést kell végrehajtanunk.

Mentsük el mondjuk displace.psd néven és térjünk vissza az eredeti képünkhöz.

2. Tetoválás beillesztése

Illesszük be a tetoválás képet. Ez lehet vektorgrafikus de sima jpg vagy png is, amit találunk. Itt attól függően, hogy milyen testrészre akarjuk elképzelhető, hogy a testhez kell kicsit torzítanunk a tetoválást. Ezt a Jobb egér->Szabad alakítás->Jobb egér->Torzításra kattintva tudjuk igazítani. Esetünkben erre most nincs szükség.

3. Testhez illesztés

Első lépésünknek most lesz értelme, ugyanis a tetoválás képet, most a testhez illesztjük, a szürkeárnyalatos kép alapján. Ezt a Szűrők->Torzítás->Fénytörés... menü pont alatt tehetjük meg. A vízszintes és a függőleges értéket állítsuk 2-re. (Ez más képeknél eltérhet)

Itt akár abba is hagyhatnánk, de egy kis finomítás még szükséges.

4. Finomhangolás

A tetkó rétegét állítsuk Többszörözésre és 55% fedettségre. Végeztünk is.

Ahogy azt már jeleztem ezzel a technikával graffitit is tudunk a falra festeni és még csak meg se büntethetnek érte. Ezt a photoshop tapasztalat nélküli emberek is a leírás alapján el tudják készíteni egy kis gyakorlással. Legközelebb hajszínt, szemszínt, ruhaszínt változtatunk. Jó retusálást!

Oszd meg másokkal!

Karatty Blog:
Címkék: photoshop leírás tetoválás tetkó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

© Copyright 2011 Karatty Blog

Powered by blog.hu.

süti beállítások módosítása